2015. február 12., csütörtök

Nagymosás

 Szóval, az úgy történt, hogy már se tiszta bugyim, se tiszta zoknim nem akadt, pólóból is csak a vésztartalék, ezért felkaptam a melegítőnacimat, meg az imént említett tartalék felsőt és elindultam mosni. Először a fehéreket dobtam be a gépbe, majd kiteregettem, nem is volt vele semmi gond. A második adagnak megmaradt feketéket és sötét színeseket már nem a jól megszokott gépbe raktam be mosni, mert az éppen foglalt volt. Nem baj - gondoltam - ezúttal mosok a másikban.
 Nem kellett volna. A 3 mosógép közül egyedül az üzemel rendesen, amelyiket eddig vettem használatba, habár csak megszokásból, nem tudatosan. Mint kiderült, mostani választottam nem centrizi ki a ruhákat, így ólomsúlyokat cipeltem végig két zacskóba sűrítve a mosodától a szobámig, ahol a felállított szárító és az ablak közé egy székre raktam fel a szatyrokat, és a teregetés a következőképpen nézett ki: kivettem egy ruhát a sok közül, az ablakon kitartva megpróbáltam kicsavarni belőle az összes vizet, majd a másik oldalra fordulva rátettem a szárítóra. Este, a nulla fokba kihajolni a 22 fokos szobámból, amikor amúgy is fáztam, előtte pedig az ágyból pattantam ki, már alváshoz készülve, mert akkor jutott eszembe, hogy elfeledkeztem a vizes ruháimról, nos, azt az érzést leírni nem lehet, ám valószínűleg mindenki láthatta a képemen, mikor "barátságos" arckifejezéssel végig slattyogtam a házig, be az ajtón, el a folyosó végére, majd morogva, lábbal rúgtam be az ajtót, lévén tele a két kezem.
 A vizes ruhák súlyáról még azt elmondanám, hogy a nadrágom egymagában nyomott annyit, mint máskor egy egész zacskónyi cucc.

2015. február 8., vasárnap

Belénk vetett bizalom

Otthon létem alatt egy házibuli alkalmával történt, hogy előre megbeszéltük: mi bizony pizzát fogunk sütni! Éppen ezért még a többiek érkezése előtt átmentem barátnőmhöz, hogy mi majd jól elkészítjük nekik az egész éjszakás nasit. Sorban érkeztek meg, amikor mi a tésztagyúrással foglalatoskodtunk. Amikor a két utolsó ember, történetesen egy páros befutott, a leányzó nagy örömmel az arcán előhúzott egy doboz fagyasztott pizzát, és kertelés nélkül közölte:
- Ezt arra az esetre hoztuk, ha a tiétek nem sikerülne.
(Sikerült.)